woensdag 1 september 2010

Digitale registratie Taalverhaal

Bijna twee jaar geleden schreef ik een berichtje over een excelformuliertje dat ik gemaakt had voor de registratie van Taalverhaal. Op dat berichtje kreeg ik vrij veel reacties van collega's van andere scholen of ik dat formulier wilde delen. Uiteraard.

Inmiddels zijn wij op school overgestapt op de registratie die ThiemeMeulenhoff (de uitgever van Taalverhaal) zelf aanbiedt. Het is even zoeken. En er kwam wat contact met de helpdesk bij kijken (wachtwoord was zoek..), maar nu werkt het.
Het registratiesysteem bestaat uit exceldocumenten met verschillende tabbladen. De namen van de leerlingen moeten worden ingevuld op een tabblad. En daarna kun je op de andere tabbladen van de verschillende onderdelen (spelling, woordenschat, woord- en zinsbouw) per blok de scores van de leerlingen invullen. Het blad zorgt dan voor allerlei overzichten. De eventuele vereiste remediƫring wordt door het blad ingevuld, cijfers worden uitgerekend, en er is zelf een grafische weergave van de verschillende toetsresultaten.

Je betaalt er 185 euro voor. En dat is het geld wel waard.

Hier vind je de bestelinformatie van de registratiebladen die horen bij Taalverhaal.
ThiemeMeulenhoff werkt voor veel software met een systeem dat BAOPass heet. Laat je niets wijsmaken; dat BAOPass systeem heb je niet nodig om de registratiebladen te gebruiken. En daar moeten ze bij ThiemeMeulenhoff soms zelf ook nog achter komen.

Ik heb overigens geen aandelen bij ThiemeMeulenhoff. :-)


Meer lezen
The making of... digitaal rapport
Sponsorpunten
Ambassadeursplan

Of abonneer je via RSS of email
Wat is rss?